Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

Francoski mojster kulinarike navdušen nad slovenskimi jedmi

Francoski mojster kulinarike Joel Robuchon, kot najboljšega na svetu ga je potrdil tudi najuglednejši kulinarični vodnik Michelin, je obiskal Mursko Soboto, kjer so mu v prostorih soboškega gradu slovenski kuharji Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono), Janez Bratovž (Restavracija JB, Ljubljana), Luka Jezeršek (Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik) in Tanja Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci) pripravili kulinarično »popotovanje« po slovenskih pokrajinah. Francoskega mojstra, ki sodi med najbolj zveneča imena svetovne kulinarike, so razvajali z dobrotami posameznih gostinskih obratov iz petih slovenskih regij. Bilje prijetno presenečen nad izvirnostjo jedi, ki so mu jih pripravili. Še posebej ga je navdušilo ohranjanje slovenskih tradicionalnih jedi, katerih okusi se lahko, tako Robuchon, primerjajo z najkakovostnejšo kulinariko. Na posnetku: priznani francoski kulinarični mojster (prvi z leve) s priznanimi slovenskimi kuharji (besedilo in slika: N. Š.).




Vse pravice pridržane  | Avtorji